食品卫生安全温度参考表
3.8.1 Produkter som kräver förvarings- eller hanteringstemperaturer andra än
rumstemperatur ska hållas inom sina respektive gränser.
任何不能在室温下存放的食品必须根据以下规定储藏
Leverantörens temperaturgränser ska följas. För övriga produkter gäller följande:
食品供应商的储存温度规定必须遵守(如果标签上有指示),否则参考以下规:
Kylförvaring +8C eller kallare
冷藏物品在冰箱内保持 8摄氏度 以内 (比如肉类,鱼虾类在 4摄氏度以内)
Frysförvaring -18C eller kallare
冷冻物品在冻箱内保持 8摄氏度 以内
Upptining av kylvara +8C eller kallare
解冻物保持在 8摄氏度 以内
Tillagning / återuppvärmning +72C eller varmare
烹饪 / 重新加热食物时 必须加热到 72摄氏度以上
(Temperaturkravet för tillagning gäller endast riskprodukter. Verksamhetsansvarig ansvarar för att de riskprodukter som för närvarande står på menyn hanteras korrekt.)
食品温度规定 限于 ”危险食品”,餐厅工作人员负责食物的正确处理和烹饪方式。
Varmhållning +60C eller varmare,
做熟的食物在保温时 必须在 60摄氏度以上
bör inte ligga mer än 2 timmar, god omsättning är viktigt, fyll på löpande.
食物保温不能超过 2小时, 灵活性很重要,人少少做,人多多做,保持食物新鲜
Nedkylning +8C eller kallare inom 4 timmar från avslutad tillagning.
做熟的食物或酱料 在冷却时必须在 4小时内冷却到8摄氏度以内
Maskindisk +60C vid disk (kallas oftast kemdisk)
洗碗机在洗涤时温度要保持在 60摄氏度左右
+80C vid eller varmare vid slutskölj
而在最后冲洗时的温度要在 80摄氏度以上
(Den högre temperaturen vid slutsköljningen dödar av mikroorganismer)
最后的高温度冲洗有利于杀死细菌